Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Konobarica na TikToku odala tajnu: Evo šta je siguran znak da ste nepoželjan gost

Preuzmite sliku

Rad u restoranu može biti naporan, pogotovo ako imate posla sa zahtjevnim mušterijama koje vam posao čine još težim nego što bi trebao biti.

No, jedna konobarica je otkrila da zapravo postoji trik koji poslužitelji koriste kada imaju posla sa stolom s mušterijama koje ne vole, a mogao bi vam pomoći da shvatite jeste li vi problem kada idete van na ručak, prenosi Mirror.

Naime, konobarica je objavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unaprijed ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mjesto, umjesto da čeka da oni to zatraže.

@tastyriah #fyp #serverlife #servertok #customerservice ♬ original sound – sissy

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš poslužitelj će otići do svog računara da ga ispiše i dati vam ga, ali ako ga izvuku iz džepa čim ga zatražite, tada možda vam nagovještava da požurite i odete.

Konobarica je podijelila video sebe kako drži račun i napisala: “Kada gosti kažu “mogu li dobiti račun, ali ja ga izvučem iz džepa, jer sam čekala da odete iz mog odjeljka”.

Mnogi od komentatora videa također su bili radnici restorana koji su se složili da koriste isti trik kako bi pokušali natjerati određene mušterije da brzo odu, iako to obično dolazi s time da govore stolu da plate “kad god budu spremni” i da nema “žurbe”. (Vecernji.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje