Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kesica šećera, Tic-Tac, Pringles… Devet prehrambenih proizvoda koje smo uvijek otvarali pogrešno

Preuzmite sliku

Živiš i učiš. Čini se da se ovaj izraz može opravdano koristiti u gotovo svim aspektima života, piše Bright Side.

Možete živjeti bilo koji broj godina ili desetljeća i nikad ne shvatiti da, na primjer, krivo otvarate kesicu šećera, prenosi Tuzlanski.ba.

Evo 10 prehrambenih proizvoda koje možete otvoriti jednostavnije i efikasnije.

Paketići šećera

 • Dizajn za ove sveprisutne paketiće šećera razvio je Benjamin Eisenstadt. Ideja koja stoji iza njih vrlo je jednostavna: trebali ste razbiti pakovanje na pola, a ne da je odvojite od vrha. Ako to napravite na ovaj način, sav će šećer završiti u vašoj šoljici, a u ruci će vam ostati samo omot.

  Pringles čips

 • Jedenje Pringlesa postaje mnogo lakše kada u “cijev” stavite presavijeni komad A4 papira.

  Obični čips 

 • Pomoću makaza ili bilo kojeg drugog oštrog predmeta izrežite središnji dio paketa.

  Tik-tak

 • Sve što ovdje trebate učiniti je okrenuti okvir na svoju stranu, a pojedinačni tik-tak trebao bi ispasti na posebnu karticu na poklopcu.

  Pojedinačno vrhnje za kafu

 • Izvucite dio omota koji se nalazi iznad pločice (na fotografiji s desne strane, na dnu slike) poprečno preko vrha spremnika kako biste stvorili trokutastu rupu. Sada biste trebali moći sipati vrhnje u svoju kafu bez ikakvog prolijevanja.

  McDonald's kafa

 • Ne morate na silu otvarati poklopac kafe i rizikovati prosipanje. McDonald's i druge firme sada koriste poklopce s posebnim uhvatom koji se mogu fiksno otvoriti ili skinuti kako bi se napravila mala rupa.

  Toblerone

 • Gurnite trokut prema ostatku čokolade. To možete učiniti samo jednim prstom ili palcem.

  Kartonski sok ili mlijeko

 • Otvor na kutiji za sok obično se nalazi bliže jednoj strani od druge. Ako sok sipate bliže čaši, zrak ne može dospjeti u karton i nestabilno će ispasti. Ispravan način da to učinite jest, zapravo, držati karton s otvorom na vrhu. Tada će sok nesmetano istjecati.

  Kokos

 • Potražite tri crne mrlje na kokosu koji se nalaze blizu jedna druge. Probušite kožu na jednom od tih mjesta odvijačem ili oštrim nožem, a zatim umetnite slamku i … pijte! Ako želite izrezati kokos, ucrtajte krug duž površine na nivou koji je malo bliže crnim mrljama nego sredini. Usput, dodirnite uz ovu liniju i ona bi se trebala početi otvarati. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,