Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Živjeti u kući od 8 metara kvadratnih (VIDEO)

kuca-mala1
Preuzmite sliku

Iako je nekad živio u kući od 370 ‘kvadrata’, Jay Shafer posljednjih 10 godina živi u vrlo malim prostorima. Njegov sadašnji dom ima samo 8.26 metara kvadratnih!

kuca-mala1

Ideja malih domova nije nova, dapače, oni su u Americi sve popularniji. U New Yorku i San Franciscu sve se više grade eksperimentalni ‘mikro stanovi’, a zajednica malih kuća pojavila se na rubu Washingtona.

Jay Shafer zagovornik je života u malim kućama te osnivač tvrtke Tumblewood Tiny House Company. Kuće od 20 ili manje kvadratnih metara primjer su odličnih dizajnerskih rješenja te mogu biti iznenađujuće ugodne za život, piše Business Insider.

On živi u kući koja ima samo 8.26 kvadratnih metara! Iako je odrastao u kući koja je imala oko 370 ‘kvadrata’, smatra da je besmisleno da osoba poput njega, koja ima male potrebe, živi u tako velikoj kući. Posljednjih 10 godina živi u ovakvim, malim prostorima. U videu koji možete pogledati ispod Jay Shafer pokazuje svoj životni prostor, u kojem ima sve što mu je potrebno- kuhinju, kupaonicu, spavaću sobu i dnevni boravak u kojem može ugostiti čak 9 osoba.

‘Trebalo mi je nekoliko godina da shvatim čega se točno želim riješiti i kad sam to napravio, počeo sam živjeti u sve manjim kućama, dok na kraju nisam došao do ovoga. Potpuno sam sretan i ništa mi ne nedostaje’, rekao je Shafer.

Kuća ima i točkove, tako da je može smjestiti gdje god želi.

Dnevnik.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: