Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Isti dan sahranila muža i rodila djevojčicu

majka ckerka
Preuzmite sliku

Porođaj počeo na muževoj sahrani: “Nakon što su mi ukopali supruga mene su odvezli u porodilište

majka ckerkaIsti dan kada se posljednji put oprostila od svog supruga dobila je prekrasnu djevojčicu. Kada je trudnica Kelly Jones (27) položila ružu na kovčeg svog tragično nastradalog muža Rickyja, osjetila je pojačane kontrakcije. Pozvana je Hitna pomoć i Kelly je smještena u porodilište.

Pet sati nakon posljednjeg pozdrava sa svojim mužem, Kelly je dobila djevojčicu Avu Rikki, čije ime simboliše nevjerovatnu podudarnost. “Zovem je Anđeo, jer je ona znak da je Ricky i dalje sa nama“, kaže mlada mama Kelly za britanske medije.

Majka petoro djece je svog tragično preminulog supruga upoznala još u osnovnoj školi. “Bio je najduhovitiji dječak u odjeljenju“, prisjeća se mlada udovica. “Upisivala sam naša imena u srce u svojoj svesci“.

Kada je odrasla, Kelly se zaljubila u drugog čovjeka sa kojim je dobila troje djece. Pošto ta veza nije uspjela, ona je neko vrijeme provela sama sve do jedne večeri kada je Ricky ponovo ušao u njen život. “Više se nismo razdvojili. Govorio mi je da me je oduvijek volio“.

Kelly-Jones-1807045

Sreća mladog para je bila kratkog daha – nakon što su dobili prvo dijete, dok je Kelly nosila malu “Anglel”, Ricky je doživio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli on i još jedan čovjek.

Kada sam vidjela policajca i Rickyjevog brata na vratima, znala sam da je moj muž mrtav“, priča Kelly. “Moj bol je ogroman, ali znam da nas Ricky čuva, a činjenica da su se sahrana i porođaj desili isti dan me je čvrsto ubijedila u to“.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: