Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ima samo 5 godina: Djevojčica iz Rusije snimajući za YouTube godišnje zaradi 18 miliona eura

Preuzmite sliku

Anastasiya Radzinskaya je petogodišnja Ruskinja i treća YouTuberka po plaćenosti, koja od svojih kanala godišnje zarađuje više od 18 miliona dolara.

Svoje prve korake na ovoj popularnoj platformi napravila je prije nešto više od godinu dana, kada se s roditeljima iz Rusije preselila na Floridu.

Kako bi svojim prijateljima i porodici mogla da dočara novi život, ali i zdravstveni oporavak Anastasiye, porodica je počela da snima video-sadržaje.

Naime, Anastasiya Radzinskaya, poznatija pod imenom Nastja, rođena je sa cerebralnom paralizom. Tamošnji doktori prognozirali su da djevojčica zbog teške bolesti nikada neće govoriti, ali su se u tome i te kako prevarili.

Danas ova petogodišnja Ruskinja govori čak tri jezika – ruski, engleski i španski, a svoje govorničke vještine, ali i porodične radosti, svakodnevno dijeli preko čak šest Jutjub kanala sa gotovo 107 miliona pretplatnika. Upravo zbog tog fenomena brojni stručnjaci iz ovog polja nazivaju je i najbrže rastućom svjetskom video-kreatorkom.

Većina sadržaja kreirana je u saradnji s roditeljima, tačnije s ocem, a njen najveći hit bila je posjeta zoološkom vrtu iz 2018. godine, video koji je pregledan više od 767 miliona puta. Nakon sada već digitalnog uspjeha, djevojčica planira da lansira i svoju liniju dječjih igračaka, mobilnu igru i knjigu koja bi u javnost trebalo da izađe već ove godine.

Inače, vodeće mjesto najplaćenijeg youtubera i dalje drži osmogodišnji Rajan Kadži svojim kanalom “Ryan’s World”. Njegova godišnja zarada penje se do vrtoglavih 26 miliona dolara, a prati ga više od 22 miliona ljudi širom svijeta.

Na drugo mjesto liste magazin “Forbes” smjestio je kanal “Dude Perfect”, koji vode 30-godišnji prijatelji Kobi Koton, Kori Koton, Garet Hilbert, Cody Jones i Tayler Tons, koji godišnje zarade oko 20 miliona dolara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje