Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Došao u McDonald’s po hranu i dobio neočekivani ‘poklon’: 5.000 dolara u vrećici!

Preuzmite sliku

Uz njegovu narudžbu, uručena mu je i vrećica puna gotovine

Kada otvaraju svoju narudžbu iz McDonald'sa, većina ljudi se nada da mu je osoblje u vrećicu stavilo malo više krompirića. Međutim, jedan čovjek tvrdi da mu je uručena vrećica s puno više od McMuffina i pomfrita, kada je ušao u McDonald'sov drive-through na brzinski doručak, piše Mirror.

Josiah Vargas, koji je na TikToku poznat kao @dookiedeoboy, u videu koji je objavio ispričao je kako mu je prilikom posjete jednom McDonald'su u Sjedinjenim Državama, uz narudžbu uručena vrećica puna gotovine.

– Upravo sam otišao u McDonald's i dali su mi moj McMuffin i ovu vrećicu – ali što je to? Njihov polog. Zašto? Samo nekoliko hiljada dolara ovdje. Što je ovo? Zašto bi to učinili? Pretpostavljam da ga sada moram vratiti jer sam dobra osoba – rekao je Josiah u videu.

@dookiedoeboy #fyp #mcdonalds #deposit #dogoodthings ♬ original sound – Josiah Vargas

U prikazu se vidi Josiah kako ulazi u poslovnicu brze hrane noseći torbu punu novca prije nego što upita zaposlenika: “Perete li vi ovdje novac?” Nakon što su vidjeli novac, jedan član osoblja rekao je: “O moj Bože, stvarno te želim zagrliti”, dok su ga drugi zaposlenici hvalili što ga je vratio.

– Svi su me samo grlili, zahvaljivali mi i plakali, a ja, čini se, dobivam besplatan McDonald's mjesec dana. Kad sam ponovno krenuo na posao, pozvali su me da se vratim i dali mi 200 dolara (oko 185 eura). Učinite dobro ljudima, vratite 5000 dolara i dobijte 200 dolara i besplatan McDonald's mjesec dana, dobra vrijednost – dodao je.

Video je pregledan više od 2,1 miliona puta u samo nekoliko dana, a korisnici su ga također pohvalili što je vratio novac.

– Vjerovatno si im svima spasio poslove – napisao je jedan korisnik.

– Učinio si pravu stvar, bravo! – komentarisala je druga osoba.

No, bilo je i onih korisnika koji su tvrdili da bi bez problema samo otišli s novcem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,