Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Domišljata djevojčica (7) navodnom ”porukom roditelja” prevarila učiteljicu da je pusti kući (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Rosabella Dahu, 7-godišnjakinja iz Teksasa, uspjela se izvući iz izvannastavnih aktivnosti u školi zahvaljujući poruci koju je sama napisala i to dosta neuspješno, prenosi The Independent.

Djevojčica koja pohađa osnovnu školu Sheldon u Houstonu, dobila je dozvolu učiteljice da ode kući nakon što je učiteljici pokazala poruku, za koju je rekla da je od roditelja, a u kojoj je pisalo “Želim da Rosabella danas ide na dus 131. Za: Gospođu Reign“.

Osim što je pismo smiješno samo po sebi, a rukopis je dječji ima i očitu grešku jer je djevojčica umjesto ‘bus’ napisala ‘dus’, ali je unatoč tome nasamarila učiteljicu koja je pustila da ide kući.

Komšija shvatio da nešto nije u redu

Njen otac, Charlie Dahu, rekao je kako je u ponedjeljak popodne dobio poziv od zabrinutog komšije koji mu je javio da se njegova kćer nalazi ispred zaključane porodične kuće.

“Došla je pitati moju ženu može li se poslužiti našim WC-om i tada sam shvatio da nešto nije u redu”, rekao je komšija. “Jasno se može vidjeti da riječ ‘bus’ nije dobro napisala”, rekao je gospodin Dahu i dodao kako je planirao prebaciti kćer u drugu školu.

“Očito nemaju ispravnu proceduru u školi i očito je da je ovo njihov propust. Ono što me muči jest kako vas može preveslati 7-godišnjakinja”, kaže Dahu.

Pokrenuta istraga

Iz osnovne škole Sheldon javili su kako se ova situacija istražuje.

“Radimo na tome kako bi bolje osigurali da osoblje našeg izvannastavnog programa dobro postupa prilikom puštanja djece kući”, rekao je glasnogovornik škole.

“U ovom trenutku, okrug nastavlja istragu i poduzet će se sve disciplinske mjere. Kao i obično, sigurnost naših učenika glavni je prioritet”, navodi glasnogovornik. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,