Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dirljivo slavlje: Stariji italijanski par obilježio zlatni pir u bolnici

Preuzmite sliku

Stariji italijanski par koji boluje od korona virusa obilježio je 50-godišnjicu braka u bolnici na odjelu intenzivne njege nakon što su im doktori organizovali da budu zajedno.

Sandra (71) i suprug Giancarlo (73) držali su se za ruke preko svojih kreveta s maskama za kisik preko lica u bolnici Murri koja se nalazi u općini Fermo, u istočnoj regiji Marche. Zahvaljujući medicinskoj sestri Roberti Ferretti, koja je saznala za 50. godišnjicu braka, Sandra i Giancarlo imali su priliku obilježiti poseban dan.

Liječnička ekipa organizovala im je malo, ali dirljivo slavlje. Zabava je trajala samo 10 minuta, a na fotografijama se može vidjeti osoblje u zaštitnim odjelima kako okružuje bračni par i rukama prave srca.

Fotografija je ubrzo postala virala izazvavši velike emocije na ‘Čizmi’ koja je teško pogođena virusom korone.

– Sandra je stalno plakala, ne zbog sebe, brinula je o suprugu. Kad sam saznala da im je godišnjica, pomislila sam da ju moraju proslaviti. Zajedno su imali svoje krevete i držali su se za ruke, uz malo snage koju još imaju – otkrila je medicinska sestra lokalnim medijima.

– Bio je to nevjerovatan trenutak. Ponekad se dogodi čudo, kao u ovom slučaju – dodala je šefica odjela intenzivne njege Lusisanna Cola kazavši kako vjeruje da će se par izvući.

Prema posljednjim podacima u Italiji je oko 160.000 oboljelih od korona virusa, a do sada je preminulo 20.465 osoba.  (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje