Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas je zaštitno lice poznatog modnog brenda, ali se od djetinstva bori sa stereotipima

Preuzmite sliku

Počevši od malih nogu, urezano je u naše misli da svi moramo izgledati na određeni način.

Djevojke zalizuju svoju kovrčavu kosu ogromnim količinama gela kako bi izgledala bolje, naša tijela moraju biti vitka, naša koža mora izgledati kao porcelan bez ijedne nečistoće ili mrlje od akni. Ali zahvaljujući nekim ženama poput Winnie Harlow, sada vidimo ogromnu promjenu u uskim idealima ljepote svijeta, piše Bright Side.

Vinijev put nije od početka bio bajka. Winnieno pravo ime je Chantelle Brown-Young. Rođena je u području Velikog Toronta i dijagnosticiran joj je vitiligo kada je imala 4 godine. Počevši od ranog detinjstva, morala je da živi sa osećajem da je drugačija, prenosi Tuzlanski.ba

„Odrastajući, nikada nisam vidjela nekoga poput mene na TV-u, bilbordima ili na pistama“, kaže ona u svom intervjuu.

Osjećala sam se kao da sam jedina osoba na svijetu poput mene.

Vršnjaci je nisu prihvatili zbog njenog stanja, a u intervjuu je priznala da je to bilo prilično bolno.

„Mislim da stanje moje kože nije uticalo na moje samopoštovanje koliko su ljudi oko mene uticali na moje samopoštovanje“, kaže Vini.

 • Njena karijera je počela neočekivano, čak i za nju. Kao i većina talentiranih ljudi, Vinijev manekenski potencijal otkriven je slučajno. Njena “vila kuma” bila je novinarka iz Toronta Shannon Boodram, koja je snimila YouTube video o njoj. Brzo je prikupio više od 150.000 pregleda. Shannon je ohrabrila Winnie, koja je tada imala samo 16 godina, da ozbiljno razmisli o karijeri modela.

  „Pozvala me je i rekla mi da treba da nastavim da se bavim manekenstvom, da me kamera voli i da sam prirodna“.

  Njen veliki ulazak u oči javnosti dogodio se 2014. godine, sa 19 godina, kada je učestvovala u programu America's Next Top Model koji je vodila Tyra Banks. Iako nije pobijedila, još uvijek je bila u posljednjim rundama. Ovo iskustvo mora da je bilo prilično teško za manekenku, jer ona to rijetko komentariše u svojim intervjuima.

  U tom trenutku u životu mi je rečeno ili da se osjećam kao da ne mogu da se bavim manekenstvom ili da to nije za mene“, kaže o emisiji. Modeling je pomogao Winnie Harlow da progovori i inspiriše druge. Winnie Harlow je postala zaštitno lice poznatog modnog brenda, a često se pojavljuje na televiziji i otvoreno govori o standardima ljepote. Dobila je mnoge nagrade u različitim sferama i nastavlja da potresa modnu industriju svojim hrabrim mišljenjima. Winnie redefinira globalne standarde ljepote.

  „Verujem da je ljepota u očima posmatrača“, kaže ona. Ona pokušava učiniti modu manje aspirativnom i više inspirativnom. Ona nastavlja: „Uvijek govorim da se trebate fokusirati na svoje mišljenje o sebi, a ne na mišljenja drugih…. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,