Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čovjek živi u kući okružen mrtvima i ne želi da se seli: “Bio sam u ratu, plašim se živih, a ne mrtvih”

Preuzmite sliku

Bivši grobar koji 23 godine živi sam na groblju kaže da nikada ne želi da se preseli.

Veteran Zalivskog rata Marc Cox, 54, živi na groblju Witton u Birminghamu od 1999. godine i priznaje da nalazi utjehu u tome što su oko njega sanduci, piše Mirror.

“Ljudi me pitaju kako mogu da živim ovdje, ali ja uvijek kažem ‘kako to misliš? Bio sam u ratu, plašim se živih, a ne mrtvih”, rekao je on za BirminghamLive, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Ipak, Marc izdvaja i jedno proganjajuće iskustvo koje ga je u nekim prilikama zabrinulo, a u pitanju ‘Siva djevojka’ – duh mlade djevojke s dugom crnom kosom i sivom odjećom koja ga je navodno posmatrala kroz prozor. 

  “Tada nisam mislio ništa o njoj, ali nekoliko godina kasnije prišla mi je grupa ožalošćenih sa kojima sam razgovarao. Rekao sam im da živim sam, a oni su pitali: ‘Ko je ta devojka koju uvijek vidiš u svom prozoru?‘ Bio sam u ratu, ali ništa me nije tako uplašilo. Osjećam da ima nešto u tome.

  Veteran kaže da duh “Ejmi” pazi na njega dok živi u sablasnom okruženju.

  “U tome je utjeha. Mislim da se brine o meni, nikada mi nije učinila ništa nažao.”, kazao je Mrc i prokonentarisao Noć vještica.

  “Noć vještica je smiješna jer nikada, nikad, nijedna djeca mi nisu pokucala na vrata. Možda su previše uplašeni, ali na kraju sam pojedem slatkiše” (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,