Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baka i djed prodali kuću nakon 76 godina: Ovaj detalj u oglasu je izazvao ogroman interes javnosti (FOTO)

Preuzmite sliku

Cheethamovi nisu mijenjali gotovo ništa u kući od kad su uselili u nju prije 76 godina. Čak je i kuhinja u originalnom stanju. Oglas je izazvao ogroman interes javnosti

Tom (105) i Jean Cheetham bili su možda i najstariji par u Australiji i 2014. su odlučili prodati svoju kuću u popularnom kvartu Mosman u Sydneyu jer su se morali preseliti u starački dom. To i nije toliko neobično, ali potencijalne kupce pa i svjetske medije fascinirala je činjenica da se kuća nije promijenila od kad su uselili u nju prije 76 godina. Čak je i kuhinja u originalnom stanju.

– Ispred kuće su izgradili garažu i malu verandu sa stražnje strane i izgradili su malu radionu za mog oca i to je sve – kazao je njihov sin Kevin Cheetham (72) za Daily Telegraph. Oglas je izazvao ogroman interes javnosti, a imanje, koje su platili oko 3000 dolara, su prodali za 1,4 miliona dolara. Par je bio nerazdvojan, a Jean je preminula 20. jula ove godine. Jean i Tom imali su dvoje djece, četvero unučadi, devetero praunučadi i petero čukununučadi. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,