Redizajnirali smo sajt, izbacili nove aplikacije, napravili plan razvoja, a naša glavna urednica se ustoličila sa namjerom da formira uigran tim na duge staze. 

Foto: Tuzlanski.ba | Tražimo novinare i kreativce

Posao nudi mnogo prostora za učenje i nadogradnju postojećeg znanja i vještina, ali odličnu priliku za zaradu.

Kandidati sa prethodnim radnim iskustvom u novinarstvu imaju prednost, ali su doborodošli i svi oni koji vjeruju da želja za učenjem može nadoknaditi nedostatak iskustva. Najbitnije od svega je da umjesto objašnjenja tražiš rješenja.

Univerzalne vrijednosti koje izuzetno cijenimo:

- Voliš sve obaviti kako treba, ali na vrijeme

- Brzina ti je vrlina, imaš smisla za prepoznati važno od nevažnog

- Strast prema napretku ličnom, ali i cijelog kolektiva

- Rado prihvataš konstruktivnu kritiku i spreman/na si na učenje iz vlastitih grešaka

- Imaš bogat vokabular koji rado pokazuješ kroz pisanu i usmenu komunikaciju

- Imaš sposobnost samoorganizacije u određivanju prioriteta prilikom planiranja dnevnih zadataka

- Možeš za sebe reći da si: motivirana, pozitivna, kreativna i pouzdana osoba

NOVINAR/KA

Tvoj posao je da kroz temeljito istraživanje saznaš što više o delegiranoj temi ili aktualnom događaju. Za to ti je potrebno ne samo opće znanje i stručnost, nego i dobre komunikacijske vještine kao i dobro izražavanje u govoru i pismu.

Kada na privlačan način želiš pripremiti tekst za čitatelje, pomoći će ti znanje i drugih vještina, web dizajn, grafika i uređivanje fotografija. Ukoliko si sa navedenim ‘skillsima’ na “tankom ledu” tu smo da ti pomognemo da usvojiš nova znanja i postaneš ‘one man show’.

Kreativnost ti je potrebna da bi svoje članke napisao/la što uzbudljivije i zanimljivije čitateljima. Novinarstvo ponekad iziskuje i rad u atipičnom radnom vremenu, ali bez brige, svaki izlazak iz zone komfora cijenimo, priznajemo, uvažavamo i poštujemo.

DESK NOVINAR/KA

Uz novinare/ke koji će biti posvećeni izradi autorskih tekstova, praćenju aktuelnih tema i prezentaciji priča na kreativan način, tražimo i DESK novinare/ke. Ova pozicija je odlična prilika za studente/ice završnih godina fakulteta.

Tvoj posao kao DESK novinara/ke je preuzimanje i modifikacija agencijskih vijesti, provjera pouzdanosti podataka kojima se raspolaže te prenošenje istih uz potvrdu istinitosti.

Prilagođavanje tekstova zadanim standardima osnova je angažmana koji zahtijeva poznavanje osnova novinarstva i rada na računaru. Poželjno je i poznavanje jednog stranog jezika.

Ako pokažeš proaktivnost, entuzijazam,  odgovornost, izražene vještine pismenog izražavanja, te spremnost na dinamičan i brz radni tempo, obećavamo…Unapređenje stiže brže nego račun za komunalije!

REELS MASTER

Ako nije bilo na društvenim mrežama, nije se desilo, zar ne? Ukoliko si i ti ovakvog razmišljanja, a imaš oko za detalje, voliš fotografisati i snimati, paziš na osnove poput pravilne kompozicije i zlatnog reza, a sklapanje i montiranje videa za društvene mreže imaš u malom prstu, onda je ova pozicija za tebe. Jedno je sigurno, tebi niko neće zamjeriti korištenje telefona na poslu! 

REELS FACE

Svi ti govore da si fotogenična osoba, a ne plašiš se kamere ili fotoaparata, pozivamo te da budeš naš model za snimanje reelsa. Aktiviraj i glumačke sposobnosti jer u digitalnom marketingu nikada ne znaš u kojoj ulozi ćeš osvanuti.

Mi smo svoje napisali. Na tebe je red. Neiskustvo ne smatraj preprekom nego prilikom da entuzijazmom i učenjem prekucaš igricu.

Prijavi se i priloži svoj CV, motivacijsko pismo ili sve ono zbog čega misliš da bismo se svi u redakciji pogledali i rekli "Ovo je osoba za nas"!

Sve skupa šalji na [email protected].

Napomena

Oglas traje dok nam se ne priključe vrijedni, karakterni, odgovorni i ambiciozni... 

Vezani članak Dragi naši, pred vama je redizajnirani i osvježeni portal Tuzlanski.ba Vezani članak Azra Delmanović Avdić nova glavna i odgovorna urednica portala Tuzlanski.ba Vezani članak Novi Tuzlanski.ba za Android i iOS uređaje: Dark mode, sačuvane vijesti, notifikacije... Vezani članak Sklopljeno partnerstvo: Nove ideje i nova era produkcije sadržaja na portalu Tuzlanski.ba