Nakon što su na Univerzitetu u Chhattisgarhu u Indiji vidjeli zmiju zavučenu među knjige na radnom stolu, uposlenici su pozvali Ajitu Pandey, treniranu spasiteljicu zmija.

Hvatačica zmija iz Indije osvaja internet: Način na koji rukama hvata zmije ostavlja bez teksta
Foto: Instagram

Pojava zmija u Indiji nije ništa novo te su mnoge osobe na ovom području trenirane za hvatanje i spašavanje zmija, no ono što je mnoge iznenadilo, jeste kako ova spasiteljica zmija mirno rukama uzima zmiju, bez ikakvog straha, kao da se ne radi o opasnoj životinji.

Video je brzo postao viralan, a komentari su se nizali jedan za drugim.

''Ona je zapravo super djevojka. Način na koji je hvatala zmiju u cijelom videu, kao da je samo leptir u kući…bez brige'', ''Ne razumijem niti riječ od ovoga što je izgovorila, ali osjećam da joj mogu vjerovati'', pisali su korisnici društvene mreže Instagram.

Iako je ovaj video postao viralan, na njenom profilu se mogu vidjeti snimci sa mnogo većim i opasnijim zmijama koje ona uspješno savlada, bez zabrinutosti i straha.

Ono što je za pohvalu, kako mnogi kažu, jeste što svaku zmiju vraća u njeno prirodno stanište, zbog čega joj, čini se, i same zmije vjeruju i ne povrijeđuju je.