Voditelj Sky Newsa u javljanju uživo kopao po ličnim stvarima mrtvih putnika (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Televizija Sky News primorana je izvinuti se sinoć nakon što je jedan od njihovih voditelja snimljen kako kopa po ličnim stvarima putnika među krhotinama leta MH17, prenosi jutarnji.hr

Naime, u javljanju uživo, Colin Brazier snimljen je kako uzima ključeve i četkicu za zube iz otvorene putne torbe prije nego li je kazao: 'Zaista ne bi trebali ovo raditi, pretpostavljam.'

Njegov čin izazvao je bijesne komentare širom društvenih medija.

BBC-jev radijski voditelj Shelagh Fogarty komentarisao je situaciju: - Sky!! Neka vaš voditelj prestane kopati po ličnim stvarima na mjestu nesreće. 'Zaista ne bi trebali ovo raditi' NO S**T Sherlock!! Te stvari sada su svetinja za obitelji stradalih. Užasnut sam.

Na voditelja su sasute salve kritika poput: 'To je užasan trenutak za novinarstvo' i Colin Brazier je obeščastio mjesto krim istraživanja na najneukusniji način. Njegov čin treba se istražiti u cijelosti.

 Glasnogovornik Sky Newsa kazao je kako je Colin odmah shvatio da nije prikladno to što je učinio, što je i kazao u javljanju uživo.

 - Colin i Sky News ispričavaju se ako su ikog uvrijedili - kazao je glasnogovornik.

 Brazier je pak opisao situaciju na terenu: - Hodao sam uokolo i gledao ljudska tijela, od kojih su mnoga bila neprepoznatljiva. Muškarci, žene ili djeca, nisam mogao razaznati. Zaista je jeziva situacija. Ovdje vlada anarhija i bezakonje.

Nekoliko svjedoka kazalo je kako su vidjeli naoružane separatiste kako haraju mjestom nesreće i osobne vrijednosti žrtava stavljaju u svoje džepove.

Ukrajina je također optužila proruske militante da su, osim novca i nakita, ukrali kreditne kartice te su upozorili porodice stradalih da zatvore račune u bankama. (Tuzlanski.ba)