Foto: Tuzlanski.ba

U gradu Jacksonvilleu u američkoj saveznoj državi Florida ubijen je Nedžad Botonjić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, javljaju američki mediji.

Ovaj 21-godišnjak ubijen je u 6.30 sati na parkingu benzinske pumpe hicima iz pištolja u toku oružane pljačke.

U trenutku pogibije Botonjić se navodno vraćao iz nabavke. Na pumpu je došao sam u automobilu, a njega je ispaljeno nekoliko hitaca.

Porodica ubijenog mladića je u šoku. Ne znaju ko bi mogao biti počinitelj, jer nije bio problematičan i nije imao neprijatelja.

u-sadu-ubijen-21godisnji-nedzad-botonjic_1406099256"Nisam mogla povjerovati da će to biti zadnji dan da ću ga vidjeti. Bio je sve što je jedna djevojka mogla poželjeti, a sada ga nema", rekla je djevojka ubijenog mladića Tonia Brown sa kojim je u vezi bila mjesec, ali se poznaju od ranije jer su zajedno radili u McDonald'su.

Njegov otac Rufad, koji je pogledao snimak sa nadzornih kamera, rekao je da je njegov sin u trenutku incidenta odlazio sa benzinske pumpe. Tada su se dva čovjeka u crvenom automobilu zaustavila pored njega.

Jedan od njih nešto je govorio Nedžadu, mahao rukama.

"Mislim da je moj sin u tom trenutku pokušao da mu kaže: 'Odlazi, šta hoćeš od mene?'", rekao je Rufad.

Otkrio je i to da mu je Nedžad prije nekoliko dana rekao kako jedva čeka dan kada će se oženiti i imati djecu. Želio je biti pravnik ili muzičar.

"Muzika, muzika je bila njegov život", rekla je Brown. "Mogao je repovati do iznemoglosti. Ne biste vjerovali", dodala je.

Policija traga za počiniocima ubistva i nema saznanja o tome je li ih Nedžad poznavao. (Oslobodjenje.ba)