Bivši američki predsjednik i aktualni republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump dao je prvi intervju nakon pokušaja atentata na njega.

U prvom intervjuu nakon napada Trump otkrio šta mu je spasilo život
Foto: X.com

Razgovarao je sa Salenom Zito iz The Washington Examinera, koja je bila prisutna na skupu u Pennsylvaniji, gdje je napadač Thomas Matthew Crooks pucao na Trumpa (i ubio učesnika skupa) prije nego što ga je ubila tajna služba.

U svom prvom intervjuu za medije nakon atentata, Trump je za The Examiner rekao da je promijenio svoj konvencijski govor kako bi se usredotočio na poruku "jedinstva", umjesto na kritiziranje Joea Bidena.

"Govor koji sam namjeravao održati u četvrtak bio bi impresivan. Bio bi brutalan. Mislim da bi bilo jako loše kada bih nakon svega počeo divljati o tome kako su svi užasni, koliko su pokvareni. Sada imam govor koji ujedinjuje", rekao je Trump.

"Da se ovo nije dogodilo, to bi bio jedan od najnevjerovatnijih govora. Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor", rekao je Trump.

"Ovo je prilika da ujedinim cijelu zemlju, čak i cijeli svijet. Govor će biti puno drugačiji, puno drugačiji nego što bi bio prije dva dana", dodao je.

Vezani članak Trump se ponovo obratio Amerikancima: Samo je Bog spriječio da se ne dogodi nezamislivo

"Okrenuo sam glavu. To mi je spasilo život"

Trump je rekao da ga je metak okrznuo na subotnjem skupu kada je pogledao udesno kako bi pogledao isječak videa koji je pušten na ekranu.

"Gotovo nikad ne mičem oči s publike na skupovima. Rijetko skrećem pogled s gomile i to je bio potez koji mi je vjerojatno spasio život. Da nisam to učinio u tom trenutku, pa, danas ne bismo razgovarali, zar ne?" rekao je.

Trumpa su također pitali o trenutku kada je podigao šaku i vikao "borba". Rekao je da je htio uvjeriti prisutne da je dobro i da "Amerika ide dalje".

"Energija koja je dolazila od ljudi tamo u tom trenutku - samo su stajali; teško je opisati kakav je to osjećaj, ali znao sam da cijeli svijet gleda", rekao je.

"Znao sam da im moram dati do znanja da sam dobro'', dodao je.