U potresu poginuo 8-godišnji dječak porijeklom iz Srbije: Našli su ga u majčinom zagrljaju pod ruševinama, ona je preživjela
Foto: Tuzlanski.ba

‘Igor je jedva govorio. Ovo ga je slomilo. Čovjek ne može riječima opisati nesreću koja nas je zadesila‘, govore rođaci iz Kragujevca

Užasan potres koji je pogodio Tursku ugasio je i život jednog dječaka srpskog porijekla, osmogodišnjeg Robina Pejkovića.

Pod ruševinama zgrade u kojoj su živjeli u Iskenderunu, kako nezvanično saznaju Novosti, stradao je u zagrljaju majke Sane koja je preživjela te je zbrinuta u jednoj od bolnica ovog lučkog grada.

Osmogodišnjak je nastradao u ruševinama zgrade u zagrljaju majke Sane koja ga je pokušala te noći, dok je spavao, rukama i tijelom zaštiti.

Oca Igora, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vijest je zatekla u Meksiku gdje sada radi. Vijest je zatekla i najbliže Igorove rođake u Kragujevcu i Beogradu koji su kazali kako je dječak često dolazio u Srbiju, ponekad samo s majkom, a češće s oba roditelja.

- Bio je vrlo pametno i lijepo dijete. Plavokos, vedar, pravi anđeo... Uvijek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je s nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvijek rastadosmo - ispričao je vidno potresen rođak Saša Joksimović te dodao da je otac Igor zanijemio od boli.

- Igor je jedva govorio. Ovo ga je slomilo. Čovjek ne može riječima opisati nesreću koja nas je zadesila - jedva progovara i Saša koji dodaje kako je Igora posao odveo u Tursku gdje je upoznao Senu, profesoricu engleskog iz Iskenderuna.

- Ne mogu ni zamisliti Seninu i Igorovu bol za djetetom. Ne mogu ni zamisliti kakav će im život biti bez njihovog malog anđela - zaključuje Joksimović.