U porodičnoj kući u Italiji, u Milanu, tokom noći sa 31. augusta na 1. septembar, spasioci su pronašli tijela tri osobe. 

Tinejdžer u Milanu ubio cijelu porodicu, krivicu pokušao svaliti na oca
Foto: Ilustracija

Sin (17) godina je bio prvo lice koje je tokom noći zvao službe koje su odmah došle na lice mjesta. U kući su se nalazila tijela tri osobe - oca, majke, te njegovog mlađeg brata (12). 

Sva tijela su pronađena sa ubodnim ranama od noža. Muškarac, Fabio (51), bio je građevinski izvođač radova, a žena Daniela (49) i ubijeni sin Lorenzo (12) pronađeni su pored njega. 

Tinejdžer koji je zvao službe policije i hitne pomoći, krivicu je pokušao prebaciti na oca, a nedugo nakon toga priznao je ubistvo članova porodice, svojih roditelja i mlađeg brata.

Priznao je da je ubio oca, u samoodbrani, nakon što je muškarac pucao u njegovu majku i mlađeg brata, piše Rai. 

Policija koja je bila na mjestu istrage nije povjerovala u ovu priču, jer detalji nisu odgovarali onome što je ispričao 17-ogodišnjak. Metodama ispitivanja, karabinjeri u Paderno Dugnanu, natjerali su ga da prizna, te je tinejdžer rekao da je ubio svoju porodicu. 

Istraga još uvijek traje, a tužilaštvo u Monci će preuzeti slučaj. Milansko tužilaštvo za maloljetnike će tinejdžera pritvoriti, te će se njegova dalja sudbina znati uskoro.