Sinovima u kolače stavio drogu da bi dobio starateljstvo
Foto: Tuzlanski.ba

Majka posumnjala u bivšeg supruga

djeca-drogaCHad Holm (37) iz Des Moinesa u Washingtonu optužen je da je svojoj dvojici sinova, starih pet i sedam godina, dao kolače začinjene drogom, kako bi njegova supruga, majka njihove djece, sa kojom se rastao u aprilu 2011. godine pala na testu na drogu. Holm je optužen i da je falsifikovao rezultate testa na drogu kako bi bio "čist", jer su i on i njegova supruga dok su bili zajedno, koristili metamfetamin.

Nakon razvoda, djeca su pripala Chadu, a majka je stavljena na program liječenja od droge. Bila je čista gotovo godinu dana, dok u septembru nije dobila pozitivan rezultat na metamfetamin, iako tvrdi da nije uzimala nikakve droge.

Potom se sjetila da su kolači koje su njeni sinovi donijeli kući "imali grozan ukus". Ona i njen petogodišnji sinčić su htjeli da podijele jedan kolač, ali nisu mogli da ga jedu jer je imao čudan ukus. Ona sumnja da Chad i njegova djevojka pokušavaju da je unište pred sljedeće ročište na kome treba da se raspravlja o starateljstvu nad djecom.

Iako Chad tvrdi da niti koristi niti posjeduje drogu, kod njega su pronađeni tragovi metamfetamina. Također, na sudu je priložio lažne rezultate koji su pokazivali da je čist. S druge strane, njegova bivša supruga je danas na Facebook-u čestitala sebi što već godinu dana nije uzimala drogu. (Blic.rs)