Nevjerovatan slučaj u Njemačkoj: Zaposlenici na aerodromu ukrcali staricu u pogrešan avion
Foto: Tuzlanski.ba

Na aerodromu u Nürnbergu došlo je do nevjerovatne zabune. Zaposlenici na aerodromu ukrcali su 83-godišnju staricu u pogrešan avion, te je umjesto u Grčku sletjela u Albaniju.

Starica je htjela posjetiti sina u Atini i imala je rezervisan let s aerodroma „Albrecht Dürer“ u Nürnbergu. Budući da je u invalidskim kolicima i potrebna joj je pomoć, zaposlenici u Nürnbergu odvezli su je do njezinog aviona za Grčku. Barem je tako mislila, dok nije sletjela u albansku Tiranu.

Problem je što starica ne govori ni njemački, niti engleski jezik i teško se može sporazumijevati u stranoj zemlji. Potpuno izbezumljena, nazvala je kćer i rekla joj što se dogodilo, prenosi Fenix magazin.

Zaposlenik aviokompanije u Albaniji primijetio je bespomoćnu situaciju 83-godišnjakinje te ju je odveo u smještaj koji je njezina porodica u međuvremenu organiziovala iz Njemačke. Rezerviran joj je i novi let za Atinu.

Kako se ovako nešto može dogoditi?

Nije li se zabuna trebala uočiti najkasnije tokom ukrcaja? Uostalom, starica nije imala kartu za avion kojim je prevezena.

Glasnogovornik aerodroma ovako je objasnio slučaj za “Nürnberger Nachrichten”: – Uzrok je bio nesretni splet nekoliko okolnosti kao i problemi u komunikaciji s putnicom koja nije govorila niti njemački, a ni engleski jezik.

"Tačne okolnosti trenutno se interno rasvjetljavaju kako se ovakav slučaj u budućnosti više ne bi ponovio", rekao je glasnogovornik.