Nevjerovatan prizor na plaži: Medvjed plivao s kupačima
Foto: Tuzlanski.ba

Društvenim mrežama širi se snimka s plaže Destin na Floridi na kojoj su kupači ugledali nevjerojatan prizor. Naime, posjetitelji su ostali u šoku kad su ugledali mladunče crnog medvjeda kako pliva u okeanu.

Iako je plaža bila prepuna ljudi, to nije spriječilo malog medvjeda da "uživa" u morskim radostima, a kad je završio s plivanjem, izašao je na plažu među šokirane posjetitelje.

"Izašao je iz vode i izgledao je umorno. Svi smo bili šokirani i zadivljeni kada smo ga vidjeli", ispričala je Jennifer Smith, jedna od osoba koja je svjedočila neobičnom prizoru, dodajući kako na početku niko na obali nije znao šta se događa u okeanu.

"Odakle ova zvijer u moru?" i "Valjda je i on na odmoru" neki su od komentara, a snimka je postala viralna na društvenim mrežama. Nakon što je izašao iz vode medvjed se uputio prema obližnjim dinama.

Pošto na Floridi prema procjeni vlasti ima više od 4000 crnih medvjeda, ovo nije prvi put da su medvjedi uočeni kako plivaju u Meksičkom zaljevu.

Iz Komisije za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC) izjavili su kako u ovom razdoblju godine mladi medvjedi moraju napuštati svoje majke kako bi potražili novi dom.