Muškarac u Južnoj Koreji priznao je da je ubio svoju djevojku i sakrio njeno tijelo u cementu, 16 godina nakon što je prijavljen nestanak.

Muškarac priznao ubistvo staro 16 godina: Ubio curu pa njeno tijelo stavio u kofer na svom balkonu
Foto: Ilustracija | Ubio je tokom svađe

Muškarac, koji ima 50 godina, rekao je lokalnoj policiji da je tupim predmetom udario ženu tokom svađe u njegovom stanu u gradu Geoje na jugu zemlje, piše BBC.

Zatim je njeno mrtvo tijelo stavio u kofer, koji je zakopao ispod sloja cigle i cementa na svom balkonu. Tu je ostao nezapažen do prošlog mjeseca, kada ga je radnik na održavanju otkrio tokom bušenja, prenose lokalni mediji.

Tijelo koje je djelimično sačuvano u koferu identifikovano je kao tijelo nestale žene analizom otisaka prstiju. Obdukcijom je utvrđeno da je umrla od udarca tupim predmetom u glavu.

Muškarac nije živeo u stanu kada je tijelo otkriveno, ali je brzo pronađen i uhapšeno.

On je policiji rekao da je sa ženom živio oko pet godina u garsonjeri u Geoju, prije nego što je u oktobru 2008. godine svađa kulminirala tako što je udario tupim predmetom.

Zatim je zakopao kofer s njenim tijelom ispod sloja cigle i cementa na malom balkonu na trećem spratu, kojem se moglo pristupiti samo iz jedne od spavaćih soba.