Moskovski policajci došli zatvoriti bordel, a onda se zapili s prostitutkama (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Moskovska policija našla se na udaru javnosti nakon što je objavljen video snimak premlaćivanja i opijanja u akciji razbijanja elitne prostitucije.

Kako javljaju mediji djelatnici ruske policije početkom sedmice su izvjestili o velikom uspjehu u razbijanju lanca prostitucije u Moskvi.

Međutim, tad je medijima dostavljen snimak skrivene kamere na kojem se vidi da su se njeni pripadnici tokom akcije ponašali krajnje bahato i neodgovorno.

Jedinicu “Dorogomilovo” predvodio je načelnik kriminalističke policije, general Sergej Yurkin. Oni su u jednom od apartmana u Grand Dorogomilovoj ulici upali sa 10 policajaca i odmah počeli tući mušterije koje su čekale u redu za “uslugu”.

“Potražite njihove kamere i čupajte ih”, uzvikivao je general Yurkin, koji je i sam nogama udarao nepomične mušterije.

Nakon premlaćivanja, istražitelji su počeli tražiti nadzorne kamere kako bi uništili bilo kakve dokaze o njihovim ilegalnim radnjama.

I dok su mušterije pisale izjave o pronalaženju u radnoj sobi, operativci su se u društvu prostitutki počeli opijati.

Počeli su s nekoliko limenki pića, ali onda je naređeno da se donese votka. Policajac-kurir se vratio s dva paketa alkohola, a ostali djelatnici su počeli nazdravljati.

Problem je nastao jer su policajci pretjerali pa je, prema pisanju ruskih medija, jedva dogovoreno ko će veselu ekipu voziti kući, piše fokus.ba