Foto: Tuzlanski.ba

'Voljela bih kada bi mogla dio tog novca potrošiti na slatkiše, ali ne mogu. Sve što zaradim dajem majci kako bi pomogla Aleksu', ispričala je novinarima malena Liana

seka-brat-pomoc

Liana Želobajeva, šestogodišnja djevojčica iz Rostova, svojevoljno svakoga dana odlazi na posao kako bi spasila teško bolesnog bracu i prikupila novac za lijekove i operaciju.

Brat je rođen s hidrocefalusom

Dvije godine stariji Aleks rođen je s hidrocefalusom, porodica živi od socijalne pomoći i majka ne može sama podmiriti trošak liječenja.

- Tužna je to priča. Sirota samohrana majka se doista trudi koliko može oko troje djece. Uvijek je uz sina koji treba stalnu njegu. Naši socijalni radnici njihovu porodicu stalno posjećuju i djeca su uvijek čista i uredna. Aleks je naučio čitati i pisati, zna čak i recitirati, ali neprestano odlazi na liječenje i porodici je potrebna velika materijalna pomoć, ispričala je novinarima portala LifeNews uposlenica socijalne službe Elena Bondar, i sama zadivljena malenom Lianom.

sestrica-prodaje-novine

Svakog jutra na križanju prodaje brošure, letke i novine

Djevojčica, naime, ustaje svakoga jutra i skuplja brošure, letke i novine, pa potom staje na raskrsnicu sve dok većinu toga ne proda.

- Svaki zarađeni novčić dajem majci. Naravno, željela bih da mogu nešto potrošiti na slatkiše, ali ne mogu - pojadala se brižna sestrica velikoga srca. (24sata.hr)