Vučić se na Instagramu zahvalio predsjednici Evropske komisije na razumijevanju i ličnom angažmanu kada je riječ o napretku Srbije.

Vučić se sastao sa von der Leyen, razgovor ocijenio kao “odličan”
Foto: Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, održao je u subotu sastanak u Pragu s Ursulom von der Leyen, predsjednicom Evropske komisije, gdje su razgovarali o situaciji u regiji, evropskom putu Srbije, provedbi projekata planiranih u okviru europskog Plana rasta za zapadni Balkan, te o sveukupnim odnosima između Srbije i Evropske unije.

Vučić je na Instagramu podijelio kako je imao "izvanredan razgovor s von der Leyen" i izrazio zahvalnost predsjednici Evropske komisije na razumijevanju i osobnom angažmanu u pogledu napretka Srbije i zapadnog Balkana na putu ka približavanju EU, naročito u sferama ubrzane socijalne i ekonomske integracije.

"Ponovio sam da Srbija predano pristupa svojoj reformskoj agendi, kao i da je ozbiljan i odgovoran partner EU u svim aktivnostima usmjerenim ka izgradnji zajedničke i prosperitetne budućnosti za sve naše građane", poručio je srbijanski predsjednik.