Ocijenio je još "gospodar srpskog sveta" da kadeti nisu mogli nikog da ugroze, jer, pazite sad, "nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače".

Vučić o ulasku Vojske Srbije u BiH: Za sve su krivi Bećirović, Komšić i mediji
Foto: Screenshot

Majstor političkog spina u regiji i uvijek "ozbiljno zabrinut" političar - već možete pogoditi o kome se radi - predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentirao je ulazak vojnika Srbije u Bosnu i Hercegovinu, situaciju koja je izazvala ozbiljne zabrinutosti u državi, ali i u EU. 

Dakako, sve je ocijenio kao besmislenu kampanju protiv - nastavimo igru pogađanja - njega. 

Za sve je okrivio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i - pogađate - medije...

"Oni su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari", rekao je Vučić za - pogađate - Pink.

Potom je izjavio da je - pogađate - tužan jer mediji nisu prenijeli vijest to što je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković "potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima". Pogodite i ovo - naravno da su svi mediji prenijeli Konakovićevu izjavu... no to nije spriječilo Vučića da nastavi s lažima: "Dva su dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi. Svi njihovi političari, svi njihovi mediji.

Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mjestima. Imamo slike u Češkoj i Austriji. U Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu."

Ocijenio je još "gospodar srpskog sveta" da kadeti nisu mogli nikog da ugroze, jer, pazite sad, "nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače".

"Nego je samo važno voditi kampanju protiv Srba. Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa možete, ni ćete ništa da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg tjerate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga", zavapio je "nesretni" Vučić, kojem.

Uspio je na kraju kritizirati i vlasti i u Crnoj Gori i Zagrebu - pogađate, svi su protiv njega, a on "sam protiv svih"...