Vučić novinarki: Što cvokćete, od koga ste to naučili, je li to neki bonton poseban?
Foto: Tuzlanski.ba

Razgovori  u Briselu su počeli jučer 14 sata sastankom Lajčaka, šefa evropske diplomatije Josepa Borrella, predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela i lidera Francuske, Njemačke i Italije, Emmanuela Macrona, Olafa Scholza i Giorgie Meloni sa Kurtijem.

Kosovski premijer je poslije tog sastanka napustio hotel u kojem se održavaju razgovori, a evropska šestorka se sastala sa Vučićem.

Nakon sastanka Vučić se obratio medijima i objasnio da se papir od 21. oktobra odnosi na ZSO.

“Ne mogu da govorim o detaljima jer nije dogovoreno da mogu da govorim o detaljima. Kao što smo se dogovarali ranije za neke papire, pa to bude objavljeno u Albanian postu, jasno vam je ko je to objavljivao”, naveo je srbijanski predsjednik. Istakao je da Srbija želi mir “i da ćemo ili postići napredak ili će svima u Evropi biti jasno ko koči napredak”.

Tokom odgovora na pitanja, Vučiću se nije svijedla gestikulacija jedne od novinarki koja je čekala da postavi pitanja predsjedniku Srbije:

"Koji problem vi imate?" upitao je Vučić, a novinarka mu je odgovorila da nema prblema već da ima pripremljena pitanja koja čeka da postavi.

"Što cvokćete dok žena postavlja pitanja, ja sam pozvao srpske medije ali nemam problem da i svi dođete, od koga ste to naučili da cvokćete, to vas uče da je to bonton poseban?" upitao je Vučić na što mu je novinarka uputila izvinjenje/ispriku, a Vučić završio sa: "Hvala vam što se ispričavate." te joj nepto kasnije dao priliku da postavi pitanje. (Tuzlanski.ba)