Vučić na skupu SNS-a za predstojeće beogradske izbore: "Neki žele ukinuti Srbiju. Neka bude borba neprestana"
Foto: Tuzlanski.ba

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, obratio se građanima u Sportskom centru "Šumice" na Voždovcu na prvom skupu SNS za predstojeće beogradske izbore.

Vučić se obratio poslije sjednice Gradskog odbora Srpske napredne stranke kojoj je prisustvovao.

On je kazao da opozicija "nije u stanju ljudski prihvatiti poraz i da su i sami svjesni da nije bilo nikakve izborne krađe u Beogradu".

Istakao je da je vlast u Srbiji "prošle godine trpila pritiske zbog nerazumne politike režima Albina Kurtija" dodavši kako je to "opozicija iskoristila za dodatni pritisak na svoju zemlju, za dodatni napad na svoju zemlju".

"Nije slučajno da su se tako umnožavali i ubrzavali i usložnjavali pritisci i oko naše spoljne politike. Te uvedite sankcije, te ogradite se od prijateljstva sa Kinom, te uradite sve što mi od vas tražimo, a ja samo ne znam, a šta će nam onda država. A zbog čega bi smo imali državu? Mislite da je dovoljno da nam pošaljete mail, faks ili objavite na svom sajtu i tog dana mi moramo svi da se saglasimo sa svakom vašom odlukom," rekao je Vučić.

U svom obraćanju otišao je toliko daleko, te je kazao kako "žele da nam ukinu državu Srbiju".

"Mi njih nikada nećemo da progonimo niti da činimo išta protiv njih. Еnergija pristojnosti mora da bude jača od mržnje koju oni seju na svakom koraku. Zato od vas tražim maksimalnu energiju, požrtvovanost, to je nešto što nikad ne mogu da nam oduzmu.

Hoće da nam ukinu državu Srbiju, oduzmu zemlju, da na faks koji dobijemo odgovorimo sa "da gazde",  a mi nećemo da imamo gazde i budemo sluge nikom drugom osim da služimo svom narodu. Mnogo je veća igra," kazao je on.

Potom je euforično i u do sada rijetko viđenom izdanju poručio:

"Borba počinje. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede, živio Beograd, živjela Srbija!"