Tri osobe povrijeđene u eksploziji na autobuskoj stanici u centru Moskve
Foto: Tuzlanski.ba

Najmanje tri osobe povrijeđene su večeras u eksploziji na jednoj autobuskoj stanici u centru Moskve, javila je agencija Tass, pozivajući se na policijske izvore.

- Eksplozivna naprava ručne izrade eksplodirala je na stanici javnog prevoza i tom prilikom su tri osobe povrijeđene - naveo je taj izvor.

Portaprol moskovske policije Andrej Galjakberov je izjavio da je pokrenuta istraga i da policija pokušava da utvrdi okolnosti eksplozije.

RIA Novosti navode da je bomba ručne izrade bačena na grupu ljudi koji su bili na autobuskoj stanici, a Interfaks precizira da su povrijeđene tri žene.

Prema ruskim medijima, dvije žene su prebačene u bolnicu, dok je treća zadobila lakše povrede.

Na mjesto eksplozije pristigli su hitna pomoć i spasilačke ekipe.

Moskovska policija saopćila je poslije da preliminarni rezultati istrage ukazuju na mogućnost da su eksploziju u centru ruske prijestonice izazvale petarde ručne izrade.

Portparol moskovske policije Andrej Galijakberov je izjavio da je moguće da su petarde bačene iz automobila u pokretu ili sa prozora višespratnice.

Eksplozija je odjeknula na autobuskoj stanici u Ulici Pokrovka oko 19 sati po lokalnom vremenu, a ta ulica se nalazi u dijelu Moskve prepunom barova i kafića, na nešto manje od dva kilometra od Crvenog trga, prenosi Tanjug.