Policija u Hrvatskoj objavila snimak dramatičnog upada u stan
Foto: Tuzlanski.ba

Zagrebačka policija objavila je dramatičan video upada u stan na području Dubrave gdje su uhapsili dvojicu muškaraca osumnjičenih za više krađa.

Sumnja se da su dvojica uhiapšenih muškaraca od kraja januara do početka novembra ove godine izvršili krađe, a materijalna šteta iznosi oko 225.000 kuna.

Za uhapšenog 35-godišnjaka na snazi je bio evropski  nalog i međunarodna potraga. Kod njega je pronađena veća količina novca te se sumnja da ju je stekao krađom, a određen mu je istražni zatvor.

Policija također sumnja da je drugi muškarac počinio više krađa na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora.

U stanu u kojem su ih uhapsili pronađeni su ukradeni predmeti; novac, bicikli, odjeća i drugo, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija sumnja da su muškarci na području Dubrave triput ukrali građevinski alat iz vozila i dvaput različite artikle u trgovini, ali i da su u centru otuđili novac. Na području Medveščaka, sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga provalili u još jedno kombi vozilo.

Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala; vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo.

Na području Samobora su zajedno provalili u dvije porodične kuće te ukrali veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosni računalo, televizor i drugo. Na područje Samobora provalili su u još jednu kuću, ali nisu uspjeli ukrasti ništa.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom tužilaštvu. (dnevnik.hr)