Pogledajte rusko oružje u slučaju nuklearnog napada!  (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U okviru vježbi, uspješno je ispaljen interkontinentaln projektil \"Topolj\" čime je testiran domet tog oružja iz baze na severozapadu Rusije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je nadgledao vojne vježbe ruskih snaga u slučaju nuklearnog sukoba, koje su bile planirane još u novembru.

\"Ispitujemo spremnost ruskih oružanih snaga. To je bilo najavljeno u novembru. Vježbe uključuju sve jedinice oružanih snaga širom zemlje\", rekao je Putin novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

On je kazao i da su vježbe izvedene širom Rusije. Putin je vježbe nadgledao uz lidere nekoliko bivših sovjetskih zemalja, sada članica Organizacije za kolektivnu bezbjednosti i saradnju.

U okviru vježbi, uspješno je ispaljen interkontinentaln projektil \"Topolj\" čime je testiran domet tog oružja iz baze na severozapadu Rusije, a iste rakete ispalile su i dvije nuklearne podmornice u Sjevernom moru i Tihom okeanu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je danas Putinu da je ruska nuklearna sposobnost na kopnu, moru i vazduhu na najvišem nivou.

\"Naša nuklearna trijada (na kopnu, moru i vazduhu) je u stalnoj borbenoj gotovosti, sistematski sprovodimo zamjene na savremenim raketnim sistemima sa vrhunskim vojnim dostignućima\", rekao je Šojgu predsedniku Putinu, prenijele su ruske agencije. (Kurir)