Nekoliko starijih žena zbog buke, testerom djeci isjekli koš (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Sve se dešavalo naočigled djece, koja su se do momenta u kom se dogodio vandalizam, igrala u tom igralištu. Ono je jedino mesto na kojem mogu da se okupljaju, a taj je koš godinama unazad bio njihova jedina zabava.

Kos-KursumlijaU centru Kuršumlije (Srbija) u dvorištu ispred gradske biblioteke, nekoliko starijih žena ručnim testerama odsjekle su koš postavljen na neuređenom dijelu dvorišta na kome se djeca svakodnevno igraju, i ostavile nasred igrališta.

Jedan od stanara obližnje zgrade Snežana Spasojević kaže da se prosto zaprepastila kada je ugledala komšinice kako uništavaju koš i pozvala je policiju.

- Sve se dešavalo naočigled djece, koja su se, do momenta u kom se dogodio taj vandalizam, igrala na tom igralištu. Ono je jedino mjesto na kojem mogu da se okupljaju, a taj je koš godinama unazad bio njihova jedina zabava – rekla je u čudu Snežana, i dodaje da su i ostale komšije bile prosto zaprepaštene onim što su vidjele.

Prema izjavama očevidaca, jedna od tri žene, koja je učestvovala u uništavanju stuba koša, u jednom trenutku se okrenula djeci i mašući čekićem otjerala ih sa igrališta.

Policija u Kuršumliji upoznata je sa onim što se desilo i u ponedeljak će ispitati cijeli slučaj.

- Tu je važno ko je vlasnik zemljišta, odnosno igrališta, i na koji način su one to uradile. Po svoj prilici moći će da se gone privatnim tužbama, eventualno može da slijedi prekršajna prijava – kažu iz policije.