Turski predsjednik Erdogan danas je stigao u službenu posjetu Albaniji, a po završetku posjete u Tirani će otputovati u Srbiju.

Foto: Anadolija | Zastave Turske i Srbije na ulicama Beograda

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dolazi danas u dvodnevnu posjetu Srbiji, a u znak dobrodošlice na ulicama Beograda već su postavljene zastave Turske i Srbije, javlja Anadolu.

Turski predsjednik Erdogan danas je stigao u službenu posjetu Albaniji, a po završetku posjete u Tirani će otputovati u Srbiju, gdje će razgovarati sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem, prisustvovati sjednici Visokog vijeća za saradnju dvije zemlje, te učestvovati na biznis forumu.

Erdogan bi u Beograd trebao doputovati oko 19 sati, gdje će mu na Aerodromu "Nikola Tesla" biti priređen doček.

Sastanak sa predsjednikom Srbije Vučićem predviđen je za sutra u 11.20 sati u Palati Srbija, ispred koje će prethodno biti organizovan svečani doček.

Četvrta sjednica Visokog vijeća za saradnju između Srbije i Turske, predvođena Erdoganom i Vučićem, biće održana u sutra 12 sati i 5 minuta.

Potpisivanja bilateralnih sporazuma, uz prisustvo dvojice predsjednika, predviđeno je u 13 sati, nakon čega će se Erdogan i Vučić obratiti novinarima.

Predsjednici Srbije i Turske prisustvovaće od 16 sati i biznis forumu.