Dolaskom sezone započele krađe na plažama u Hrvatskoj
Foto: Tuzlanski.ba

Tokom ljetnih mjeseci kada počne sezona kupanja redovno se pojavljuju i neželjene krađe po plažama u turističkim mjestima u Hrvatskoj, objavila je PU primorsko-goranska.

Kažu da je u proteklih nekoliko dana policija zaprimila tri prijave krađa u kojima su, za sada, nepoznati počinitelji iskoristili nepažnju građana te im otuđili stvari ostavljene bez nadzora.

Austrijanki ukraden novčanik s 400 eura

U Opatiji je tako oštećena austrijska državljanka kojoj je iz torbe (naprtnjače) počinitelj otuđio novčanik s 400 eura. Bez novca i drugih stvari ostala su i dva hrvatska državljana koja su na plažama bez nadzora ostavili torbe.

Na plaži Kantrida u Rijeci je otuđen novčanik iz torbe s oko 200 eura, dok je na Rabu u Barbatu na plaži mladić otišao u more plivati pa mu je nestao mobitel iz torbe.

Policija poslala upozorenje

“Kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih krađa, građanima i turistima savjetujemo da na plažu nose samo neophodne predmete i manje novčane iznose.

Posebno upozoravamo da se stvari ne ostavljaju bez nadzora, a prilikom odlaska u more treba ih ostaviti drugim osobama na čuvanje”, poručili su iz PU primorsko-goranske. (Index.hr)