Čudo u Nišu: Muškarac umro, pa oživio zahvaljujući ljekarima
Foto: Tuzlanski.ba

Aleksandar Rajković je došao autobusom iz svog Aleksinca u Niš na kontrolu, uredno se javio dežurnom ljekaru na klinici, pregledan je i poslije kontrole, sa izvještajem ljekara, otišao je do šaltera da ovjeri ljekarski nalaz i uzme zdravstvenu knjižicu.

Na hodniku ispred šaltera ovaj Aleksinačanin se iznenada srušio:

- Imao sam najveću sreću u životu jer, kako su mi kasnije rekli ljekari, sve što mi se dogodilo, iako je u jednom trenutku bilo najgore, desilo se na najboljem mjestu po mene. Ljekari su mi ispričali da sam umro i da su me poslije kliničke smrti oživljavali skoro sat i po. I uspjeli su. Ničega se ne sjećam, osim da sam poslije pregleda krenuo ka izlazu iz centra. Sve ostalo, do momenta kada sam se probudio u bolničkoj sobi, ne postoji u mom pamćenju. Prekid filma i praznina - rekao je Rajković za "Politiku".

U akciji spasavanja njegovog života učestvovali su i pacijenti koji su bili hodniku i pritrčali do njega, radnici obezjebeđenja i medicinske sestre.

Aleksandra Rajkovića u život su vratili dr Teodora Stanojlović i dr Milena Radosavljević, ljekari-kardiolozi, koje su ga reanimirale, i to dosta dugo, upotrijebivši sva raspoloživa sredstva, aparate, injekcije, a sve vrijeme su im pomagali i ostali ljekari klinike, anesteziolozi, stručnjaci drugih oblasti....

Prema priči ove dvije mlade doktorice, Rajković je bio bez pulsa, nije disao, krvni pritisak mu je bio na nuli i bio je bez ikakvog srčanog rada.

Poslije svega, Aleksandar Rajković je zadržan na liječenju na Klinici za kardiologiju, gdje se, po sopstvenim riječima "uspješno oporavlja od smrti". (Politika)