Crnogorski ultrasi oduzeli pa vratili zastavu posvećenu preminulom četverogodišnjem dječaku
Foto: Tuzlanski.ba

Crnogorci Englezu vratili transparent kad su čuli tužnu stranu njegove priče.

Lewis je imao četiri godine kada je preminuo, a njegov otac i stariji brat već 13 godina ne odvajaju se od zastave.

Pomalo nevjerovatna priča stiže iz Crne Gore nakon utakmice kvalifikacija iza EURO 2020 u kojem je domaća selekcija doživjela težak poraz od Engleske, piše Index.hr.

Nakon susreta u Podgorici crnogorski navijači su Englezima oduzeli desetak navijačkih zastava. U svemu ne bi bilo ništa neuobičajeno da se među tim zastavama nije našla i jedan sa tužnom pozadinom.

Na toj posebnoj zastavi navedena je 2002. i 2006. godina s imenom Lewis, a "ulovom" su se na jednoj od svojih stranica na društvenim mrežama pohvalili Ultrasi Crne Gore. Ta zastava često se može vidjeti na utakmicama fudbalske reprezentacije Engleske i West Hama.

Zašto je ova zastava toliko posebna? Naime, Lewis je maleni dječak koji je imao četiri godine kada je preminuo, a njegov otac i stariji brat već 13 godina ne odvajaju se od zastave. Kada se među engleskim navijačima proširio glas da je zastava oduzeta odmah se krenulo u akciju vraćanja zastave. Crnogorce su zamolili da zastavu vrate, a ovi su to i uradili nom, hvala svima na velikoj pomoći - napisao je otac dječaka.

- Svako ima svoje trofeje - kod Ultrasa je to oduzeta zastava. Negdje ima veći, a negdje manji značaj. Na Balkanu oduzeta zastava ima veliko značenje i to nije zaobišlo ni navijače Engleske. Jedna od zastava koja je oduzeta Englezima je i zastava "Lewis", no ova zastava nije kao druge, ima značenje koje niko od nas nije mogao znati. Ovu zastavu nosi navijač Engleske koji putuje cijelim svijetom s reprezentacijom u čast svog preminulog sina Lewisa. Kada su navijači saznali o kakvoj se zastavi radi kontaktirali su englesku ambasadu i gore spomenutog navijača i vratili mu zastavu - napisali su na Facebook stranici Ultra CrnaGora.

Lewisov otac je bio presretan epilogom i potvrdio je da je zastava vraćena na Twitter profilu Lewis.

- Sretan sam što mogu potvrditi da je zastava predana britanskoj abasadi u Crnoj Gori i sutra će mi biti predana. Još jednom, hvala svima na velikoj pomoći", napisao je.