Cirkus u Puli: Postavili asfalt pa ga raskopali sljedeći dan…
Foto: Tuzlanski.ba

Svježi asfalt postavljen na Danteovu trgu u centru Pule u ponedjeljak praktično se nije ni stvrdnuo, a već u utorak radnici su ga raskopali. Razlog: Hrvatski telekom otklanjao je kvar na podzemnim kablovima.

pulaasfalt- To je čisti vandalizam. HT je zaobišao zakonsku proceduru i samoinicijativno naložio prekop novoasfaltirane površine. To je javno dobro i za bilo kakve radove potrebna je saglasnost Grada. Slučaj smo prijavili policiji i podnijet ćemo prijavu – rekao je gradonačelnik Boris Miletić i dodao kako su smetnje na HT-ovim vodovima bile prijavljene još u petak te da je bilo dovoljno vremena da se spomenuti kvar ukloni.

Gradonačelnik je od izvođača zatražio hitnu obustavu radova, na što se ovaj oglušio i rekao da je nalog izdao član HT-a Marko Sokolić, navodno član SDP-a Primorsko-goranske županije.

U HT-u su rekli kako je tijekom radova na ulici oštećena njihova oprema te da su na vrijeme zatražili sanaciju. Od Grada su dobili neformalnu saglasnost i počeli s radovima te odbacili priče o političkoj odluci. (24sata.hr)