Bračni par tjerao djevojku na prostituciju: Prijetili i da će joj ubiti majku
Foto: Tuzlanski.ba

A.B.D. (29) i njezin suprug B.D. (32) nepravomoćno su osuđeni na dvije godine i dva mjeseca, odnosno dvije godine zatvora jer su prošle godine vrbovali djevojku za pružanje seksualnih usluga i organizirali prostituiranje u jednom stanu u Rijeci, piše Novi list.

Nakon što su objavili oglas u oglasniku, pod nazivom: "Carla, 19 godina, grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24", na broj oglašenog mobitela A.B.D. bi dogovarala susrete s mušterijama. Cjenovnik seksualnih usluga bio je u rasponu od 500 kuna za pola sata do 800 kuna za sat vremena.

Iako je djevojka odmah nakon prvog klijenta rekla da više to ne želi raditi jer joj se ogadila prva mušterija, bračni par ju je na sve načine uvjeravao da se mora baviti najstarijim zanatom na svijetu barem mjesec dana, dok im ne otplati dug.

Prijetili su joj da će je istući, da je prate njihovi prijatelji, da imaju jednog poznanika u policiji, pa ukoliko i zucne da će je naći i mučiti. Ukoliko i završi u zatvoru, govorili su joj "nećeš izaći živa, naći ćemo te i ako odeš u Australiju", pritom prijetivši i da će joj ubiti majku.

Nesretna je djevojka dobila i raspored rada: od ponedjeljka do srijede dolazak u stan najkasnije u 7.30 sati gdje je ostajala do 2 ujutro, četvrtkom, petkom i subotom nije smjela odlaziti kući, a nedjeljom je imala dozvolu oko ponoći otići svojoj kući. B.D. je vrata stana držao zaključanim i držao ključ kod sebe pa joj na taj način ograničavao slobodu kretanja.

Batine, šamaranje, vrijeđanje, ponižavanje, vikanje da je drolja, tjeranje na odijevanje provokativnog veša koje joj je kupovala prvooptužena, bila je svakodnevica u kojoj je oštećena živjela. Psihičko i fizičko nasilje trajalo je više od mjesec dana, sve dok B.D. nije, iznerviran zbog nedolaska jednog klijenta, fizički nasrnuo na žrtvu i zaprijetio joj da će je ubiti. Tada je nesretnica uspjela pobjeći i zatražiti pomoć policije, piše Novi list.