Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za rampu za invalide paraplegičaru Nedimu iz Lukavca
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava za izgradnju rampe za Nedima Hrvanovića iz Lukavca koji 14 godina živi između četiri zida.

Za ovog 43-godišnjeg mladića sa cerebralnom paralizom Udruženje Pomozi.ba je u funkciju stavilo broj 17022, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Nedim je paraplegičar, a pri tome još i slabovidan. Od svoje sedme godine živi sa cerebralnom paralizom. O njemu je najviše brinula majka kojoj se navršava godišnjica smrti u avgustu mjesecu, sa suzama u očima ispričao je ovaj dragi i kulturni mladić.

O njemu sada brine isključivo otac koji je i sam narušenog zdravlja. Žive u suterenu u stanu od 24 m² koji prilikom svake kiše poplavi, a Nedim život provodi na podu tog stančića.

Nikada nije išao u školu i samostalno je naučio da čita i piše. Najveći strah mu je šta će se desiti s njim ako ostane i bez oca koji je život posvetio svom Nedimu, a jedino rješenje za njega u ovom trenutku je specijalna rampa koja bi mu omogućila bolji život.

Za njenu izgradnju potrebna su sredstva u iznosu od 8.541 KM.

Arhitektonske barijere samo su jedan u moru problema sa kojima se suočava ovaj mladi čovjek kojem su jedini prozor u svijet televizija i internet. Njemu osim poziva na broj 17022, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.