Apel za Adnana iz Mostara koji boluje od karcinoma jednjaka
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za dvadesetdevetogodišnjeg Adnana Maksumića iz Mostara koji ima rak jednjaka i kojem je potrebna hitna operacija u Nevesinju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17043 kojim donirate dvije konvertibilne marke. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

"Adnanu, ocu šestogodišnje djevojčice, život se posve promijenio u septembru prošle godine kada saznaje da ima zloćudni karcinom jednjaka. Ovaj mladi čovjek radio je kao vozač kamiona. Prošle godine počeo je osjećati bolove u stomaku, javljaju se i problemi sa otežanom ishranom, te on gubi više od 30 kilograma", saopćeno je iz Pomozi.ba.

Nakon dijagnoze koju niko ne želi čuti, primio je više ciklusa hemotarapija i imunoterapija, a ugrađena mu je i sonda u želudac, jer nije mogao jesti niti piti.

"Jedini izlaz sada mu je operacija u Nevesinju koja košta oko 22.000 KM, a kojom bi se secirao oštećeni dio jednjaka te ugradila premosnica. Ni Adnan ni njegova supruga nisu zaposleni, te nisu u stanju prikupiti spomenuta sredstva", navedeno je iz Pomozi.ba.

Adnanu pored poziva na broj 17043 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem žiro računa Udruženja Pomozi.ba.