Na području grada Zvornika uhapšen je muškarac zbog sumnje da je počinio dva krivična djela. 

Zvornik: Uhapšen muškarac koji se sumnjiči za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina
Foto: MUP RS

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, u nedjelju su uhapsili muškarca I.M. sa područja grada Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Iskorištavanje djece za pornografiju“ i „Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina“. 

"Po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca izvršen je pretres kuće i prostorija koje koristi navedena osoba i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima", saopšteno je iz PU Zvornik. 

Muškarac je predat u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini na dalje postupanje.

Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem zaštite najranjivije kategorije društva, te će s tim u vezi sve osobe koje počine ovakva i slična krivična djela biti procesuirane u skladu sa zakonom.

"Pozivamo građane, roditelje, prosvjetne radnike, da prijave svaku sumnju na izvršenje pomenutih i sličnih krivičnih djela kako bismo zajedno dali doprinos na očuvanju njihove bezbjednosti i stvaranju povoljnog okruženja. Napominjemo da je saznanju o predmetnim krivičnim djelima upravo doprinijela saradnja policije i građana", apeluju.