Okružni sud u Doboju je potvrdio optužnicu  protiv Andree Kajganić i Dražena Lazarević, zbog krivičnog djela teškog ubistva. 

Ubistvo Saše Kulišića: Potvrđena optužnica i opisano svirepo ubistvo
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba

Potvrđenom optužnicom optuženima se stavlja na teret da su u noći 30.januara 2024. godine, u vremenu od 01:04  do 01:24 sata, u ulici Miloša Obilića u Doboju, a po prethodnom dogovoru i razrađenim planom, zajedno sa malodobnom K.A. kćerkom od Kajganić Andree, htjeli da liše života Kulišić Sašu.

Oni su, prema ranijem dogovoru, od 29. januara stanu V. M. koja je sestra od Andree, u ulici Kralja Petra I u Doboju, a nakon što je V. M. na molbu Andree, koja je znala za dejstvo tableta "Treana" jer je i u ranijem periodu svom suprugu oštećenom Saši Kulišiću krišom davala navedene tablete zbog kojih se oštećeni zdravstveno nije osjećao dobro, kupila u jednoj apoteci tablete jačine 10 mg i predala tablete Draženu Lazareviću koji je veći broj tableta izvadio iz pakovanja.

Vezani članak Slučaj koji je zgrozio BiH: Maloljetna kćerka osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca izjavama šokirala sve

''Malodobna K.A. je usitnila veći broj navedenih tableta i iste pomiješala sa vodom, da bi potom, a prema dogovoru sa Kajganić Andreom i Lazarević Draženom, u večernjim satima otišla u porodičnu kuću gdje je stanovala zajedno sa svojim ocem oštećenim Kulišić Sašom, te u vodu u kojoj su bile izmrvljene tablete iscijedila limun i napravila limunadu koju je dala svom ocu oštećenom Kulišić Saši da popije'', stoji u optužnici.

Sve je rađeno u namjeri kako bi ga po dogovoru sa Kajganić Andreom i Lazarević Draženom, dejstvo navedenih tableta omamilo i uspavalo, te oštećenog onesposobilo da pruži otpor, da bi nakon što su tablete počele djelovati i oštećeni zaspao, obavijestila Kajganić Andreu i Lazarević Dražena da oštećeni Kulišić Saša čvrsto spava.

Vezani članak Andrea Kajganić, supruga ubijenog Saše Kulišića mogla bi biti osuđena na doživotnu robiju

''Nakon toga su Kajganić Andrea i Lazarević Dražen došli pred porodičnu kuću sa iznajmljenim vozilima i to Kajganić Andrea sa putničkim motornim vozilom marke „Peugeot“, a Lazarević Dražen sa putničkim motornim vozilom marke „Renault Megan“, a potom ušli u unutrašnjost kuće, te po ulasku u kuću malodovnoj K.A. rekli da ide u dnevni boravak i zatvori vrata. Kajganić Andrea i Lazarević Dražen ušli u spavaću sobu gdje je na bračnom krevetu spavao oštećeni Kulišić Saša u crnoj majici i donjem vešu, nakon čega su mu zajedno zadali nekoliko udaraca u predjelu glave, nanijevši mu na taj način razderno nagnječnu ranu veličine 20x5 mm u predjelu spoljašnje lijeve obrve, a potom mu zajedno sivom ljepljivom trakom oblijepili glavu u predjelu usta i očiju, nakon čega su mu ruke zavezali konopcem na leđima i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu ručnih zglobova, a noge zavezali konopcem i oblijepili sivom ljepljivom trakom u predjelu skočnih zglobova i tako onesposobljenog oštećenog Kulišić Sašu iznijeli iz kuće i stavili u gepek'', navedeno je.

Potom je Lazarević Dražen upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Renault Megan“ uputio se prema mjestu Preslica, a Kajganić Andrea pratila Lazarević Dražena upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Peugeot“, te dolaskom u neposrednu blizinu izletišta Preslica, Kajganić Andrea sa vozilom „Peugeot“ odvezla uzbrdo gdje je zaustavila vozilo u 01,39 sati, u neposrednoj blizini bazena za vodu.

''Tu su iz gepeka izvadili oštećenog Kulišić Sašu kojeg su vukli do nizbrdice i ostavili na zemlji, a potom mu zajedno zadali nožem ubodne rane u predjelu stomaka i to ubodnu ranu u predjelu lijeve strane trbušnog zida večine 50 x 25 mm, dvije ubodne rane u predjelu desne strane trbušnog zida veličine 35 x 10 mm i 25 x 10 mm, te u središnoj liniji trbušnog zida ubodnu ranu veličine 80 x 55 mm, zbog kojih povreda, a uslijed razvoja stanja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka je nastupila nasilna smrt, te tjelesne povrede u vidu oguljotina u predjelu čela, na vrhu lijevog ramena, na trbušnom zidu sa desne strane, na prednjoj spoljašnoj strani desne natkoljenice u gornjoj trećini, u predjelu desne zadnjice, na oba koljena, na prednjim stranama obije potkoljenice, na natplatu lijevog stopala, na spoljašnjoj strani lijeve potkoljenice, te krvni podliv u predjelu zadnje strane desnog skočnog zgloba i desne potkoljenice'', opisano je u optužnici.

Potom su se Kajganić Andrea i Lazarević Dražen sa iznajmljenim vozilima udaljili sa mjesta događaja, te se Kajganić Andrea sa vozilom „Peugeot“ uputila u Banju Luku gdje je iznajmila stan, a Lazarević Dražen se sa vozilom vratio do porodične kuće oštećenog Kulišić Saše gdje se pozdravio sa malodobnom K.A., nakon čega je izvjesno vrijeme boravio u stanu V.M. U jutarnjim satima se uputio u Banju Luku, a malodobna K.A., prema dogovoru i razrađenim planom sa Kajganić Andreom i Lazarević Draženom, u jutarnjim satima je nazvala kuma B.D. i istom rekla da tate nema kod kuće, ali su njegove lične stvari u kući i da je krevet krvav.

U optužnici je ovo ubistvo okarakterisano kao svirepo. Sud je potvrdio optužnicu protiv Andree i Dražena, a još se ne zna šta će biti sa malodobnom kćerkom koja je bila saučesnica.