Tuzla: Jedna osoba smrtno stradala u požaru
Foto: Tuzlanski.ba

Večeras u 18:45 sati na jednom stambenom objektu na adresi Vjekoslava Tunjića u naselju Šićki brod u Tuzli izbio je požar u kojem je jedna osoba smrtno stradala.

Na mjesto događaja Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla izašla je sa dvije ekipe koje su nakon intervencije uspješno lokaliozvali požar.

Kako je potvrđeno za Tuzlanski.ba u MUP-u TK na licu mjesta uviđaj još uvijek traje.

Ishod ovog događaja je smrt osamdeset šestogodišnje ženske osobe inicijala S.J. koja je živjela sama u kući koja je gorila u požaru, potvrdio nam je Admir Arnautović glasnogovornik Tužilaštva TK.

"Uviđaj na licu mjesta trenutno obavljaju službenici Odjela kriminalističke policije u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona. Uzrok požara kao i uzrok smrti smtro stradale osobe bit će utvrđeni nakon uviđaja odnosno obdukcije tijela" kazao je za Tuzlanski.ba glasnogovornik Tužilaštva TK.

Kako nezvanično sazanjemo osamdeset šestogodišnja S.J. živjela je sama, a povremeno se o njoj se brinulo nekoliko osoba koji u trenutku izbijanja požara nisu bili tu. (Foto: Ilustracija - Tuzlanski.ba)