Pijani vozač prijetio policajcima i fizički nasrnuo na njih
Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici Policijske stanice Ribnik lišili su slobode B.D. (1987) iz Ribnika, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“. 

Naime, policijski službenici su, u mjestu Donja Previja, opština Ribnik, uočili osumnjičeno lice B.D. koje je imalo namjeru da u vidno pijanom stanju upravlja putničkim motornim vozilom zbog čega su mu izdali upozorenje da izađe iz vozila, na šta se isti oglušio, te ih verbalno vrijeđao i upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo. Nakon što su policijski službenici istom saopštili da upućivanje prijetnji predstavlja krivično djelo, te da će biti lišen slobode isti je i  fizički nasrnuo na njih nanijevši im tom prilikom tjelesne povrede.

Povrijeđenim policijskim službenicima je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja u Ribniku.  Osumnjičeni je odbio da se podvrgne alkotestiranju, a nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, otpušten je na slobodu.

Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“. (Tuzlanski.ba)