Otac i sinovi iz Tuzle švercovali marihuanu
Foto: Tuzlanski.ba

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom kontrole prometa robe i putnika na Graničnom prelazu Hum otkrili su 5,35 kg marihuane, potvrđeno je iz UIO.

Granična policija je potom uhapsila oca i dvojicu sinova od 19 i 21 godinu iz Tuzle zbog šverca droge. Prilikom obavljanja redovnih aktivnosti i zadataka na kontroli prometa robe i putnika na GP Hum, inspektor UIO kontrolisao je vozilo bh. registarskih oznaka u kojem su se nalazila trojica Tuzlaka. Pregledom vozila, ispektor je ispod sjedišta pronašao paketić marihuane dimenzima 25x15 cm.

U saradnji sa službenicima Granične policije detaljno je pretreseno vozilo i tom prilikom korištena je specijalistička oprema koja je pomogla pri otkrivanju narkotičkih sredstava u skrivenim dijelovima i posebnim pregradama vozila (u tapacirungu vozila, ispod rezervne gume..).

Po završetku pregleda pronađeno je šest pakovanja marihuane ukupne težine 5,35 kilograma. Otac i dvojica sinova su se svojim vozilom iz Crne Gore vraćali u Tuzlu te priznali da su samo transporteri droge, koju su prenosili za druge osobe u Tuzli. (Tuzlanski.ba)