Lažno prijavili da se u svadbenom salonu nalazi eksplozivna naprava
Foto: Tuzlanski.ba

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo lišili slobode lica D.O. (1987), iz Istočnog Starog Grada i D.O. (1980) iz Pala, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Naime, Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 17.02.2018. godine oko 21,40 sati je prijavljeno da je u svadbenom salonu u Istočnoj Ilidži postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršili su protiv-diverzioni pregled salona, kojim nije pronađena eksplozivna naprava niti predmeti koji svojim izgledom asociraju na minsko-eksplozivna sredstva. Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, mogu dovesti navedena lica, koja su lišena slobode i nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta nakon čega će protiv istih, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. (Tuzlanski.ba)