Hapšenja u Sarajevu zbog otmice 39-godišnje žene
Foto: Tuzlanski.ba

Dvije osobe uhapšene su sinoć oko 20 sati nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo primilio dojavu o nesvakidašnjoj situaciji u jednom automobilu parkiranom na području Općine Novi Grad.

Kako piše u policijskom izvještaju, u 20 sati, od strane građana, obaviještena je IV PU da u ulici Paljevska, općina Novi Grad Sarajevo, pored nadvožnjaka, iz putničkog motornog vozila Mercedes, nepoznata ženska osoba traži pomoć. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli navedeno vozilo u kojem su se nalazili M.J., rođen 1993. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, L.A., rođena 1978.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i M.S., rođen 1977.godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu.

U obavljenom intervjuu L.A. je izjavila da su je istog dana oko 19,30 sati u ulici Briješće, općina Novi Grad Sarajevo, M.J. i M.S. nasilno uveli u vozilo, upućivali prijetnje i upotrebom fizičke snage nanijeli povrede. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Spomenutog dana u 20,20 sati, M.J. i M.S. lišeni su slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 362. i 179. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje i Protivpravno lišenje slobode) i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.