U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno 14 saobraćajnih nesreća. 

Četrnaest saobraćajnih nesreća u TK: Među teško povrijeđenima i 18-godišnjak iz Gradačca
Foto: Ilustracija

Dvije osobe su zadobile teške tjelesne povrede, dok je 13 osoba lakše povrijeđeno. 

Jedna od težih nesreća dogodila se jučer oko 14 sati i 30 minuta, u Tuzli u Ulici Dr. Ibre Pašića (Trnovac).

''U ovoj saobraćajnoj nezgodi četiri osobe su zadobile povrede konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, i to jedna osoba teške tjelesne povrede (F.M., rođena 1996.godine iz Tuzle suvozač u vozilu kojim je upravljao S.M.), a tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede (vozači oba vozila i V.B., rođen 1970. godine iz Lukavca suvozač u vozilu kojim je upravljala M.S.)'', saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Vezani članak Jak vjetar mogao bi prouzrokovati poteškoće vozačima: Pazite na mokar kolovoz i odrone kamenja

Druga teža nesreća dogodila se sinoć oko 22 sata, u mjestu Toke, grad Gradačac. Do nesreće je došlo slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila "Opel" kojim je upravljao J.P., rođen 2006. godine iz Gradačca.

''U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač J.P. je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je zadržan na liječenju. O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne radnje preduzeli su policijski službenici Policijske uprave Gradačac'', saopšteno je. 

Zbog mokrog kolovoza, apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

''Tokom jučerašnjeg dana, zbog vožnje neprilagođene stanju i uslovima na putu, zabilježen je veliki broj saobraćajnih nezgoda'', saopšteno je iz BIHAMK-a.