Volonteri četvrti dan pomažu najugroženijim stanovnicma
Foto: Tuzlanski.ba

Otkako je našu zemlju zadesila prirodna nesreća vrijedni volonteri putem Civilne zaštite Tuzla svakodnevno obilaze najugroženije lokacije. Nakon sastanka tima geologa u Općinskom štabu Civilne zaštite Tuzla zaključeno je da su najkritičnije zone trenutno u naseljima Kojšino, Gornja Lipnica – Čane, Donji Čaklovići, Badre i Grabovica. Neumorni dobrovoljci kao i prethodnih dana su se odazvali pozivu u pomoć stanovnicima pomenutih tuzlanskih naselja.

Jedan tim radi na prokopavanju kanala u naselju Donji Čaklovići, na klizištu koje bi moglo ugroziti sedam domaćinstava. Najugroženija je kuća Halila Jusufovića. Od nastanka klizišta sam je krenuo u sanaciju terena, a ova pomoć mladih volontera mu, kako kaže, znači mnogo.

Iz Općinskog štaba Civilne zaštite Tuzla ističu, da kada je u pitanju logistička podrška volonterima, jedini problem je nedostatak hljeba. Stoga apeluju na pekare i trgovine, da se pridruže i na svoj način pomognu u ovim teškim trenucima za našu zemlju i sugrađane. Svoje donacije mogu proslijediti u Crveni krst Općine Tuzla ili Općinski štab Civilne zaštite, piše RTV 7 Tuzla.