Vlada TK utvrdila prijedlog članova Komisije za nabavku medicinske opreme na UKC Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Program manifestacija od interesa za TK za 2024. godinu, a za koje je utvrđeno da na adekvatan način predstavljaju i doprinose razvoju kulture, sporta, poduzetništva, te uopšte doprinose poboljšanju ambijenta i kvalitete života građana TK.

Za podršku ovim manifestacijama predviđeno je 350.000 KM.

Vlada je danas na sjednici također utvrdila i prijedlog članova Komisije za javnu nabavku medicinske opreme na JZU UKC Tuzla ispred Vlade TK.

Radi se o Komisiji, koju će imenovati Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla, za nabavku linearnog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom, fantomom za provjeru fizičkih mjerenja.

Zbog ispravljanja tehničke greške u ranije donesenoj Odluci o utvrđivanju uvjeta, ograničenja i postupka za ostvarivanje prava na prioritet prilikom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa branitelja BiH i članova njihovih porodica, u cilju pravilne provjere podataka, Vlada je danas donijela Odluku o dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta, ograničenja i postupka za ostvarivanje prava na prioritet prilikom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa branitelja BiH i članova njihovih porodica, saopćeno je iz Vlade TK.